Close up Thom Browne: ode aan de pinguïn

Thom Browne, NYFW, FW17/18, pinguïn

Laat het aan Amerikaans ontwerper Thom Browne over om New York Fashion Week in schoonheid af te sluiten. En hoe kan dat beter dan met een collectie opgedragen aan ons lievelingsdier: de pinguïn.

Een bevroren vijver in een park, een hond op een bootje, kale bomen op de oever, levende straatlantaarns, pinguïns. En dat alles ingepakt in grijze flanel. Als geen ander kan Browne een verhaal vertellen, een sfeer scheppen.

Gisterenavond draaide alles rond de pinguïn, erg duidelijk, in pinguïntassen en prints van het beestje op grijze wollen mantels. Maar ook in witte hemden met brede manchetten, daarboven een zwart double breasted jasje. Aan de voeten: schoenen die aan schaatsen doen denken, of hogere laarzen, wit-zwart, met zwart strikjes bovenaan.

Browne is en blijft een kleermaker pur sang, groot gebracht in de mannenmode. Met zijn wintercollectie bewijst hij eens te meer hoe dat vakmanschap perfect vertaald kan worden in vrouwelijke, sensuele mantels en jurken. De modellen schreden over de 'bevroren vijver', traag, als op automatische piloot.

De make-up? Die was er eigenlijk niet, toch niet in de strikte zin. Browne liet wenkbrauwen en lippen in grijze flanel maken, die op de gezichten van de modellen werden geplakt. Elk model kreeg een grijs haarstukje opgespeld, met lange wollen draden die vaak als een al dan niet gevlochten sleep achteraan sleepten.

Wat ons betreft het absoluut hoogtepunt van NYFW. De mooiste looks en close-ups:

Foto's: Imaxtree

Meer lezen

10 stijltrucjes die we leerden op London Fashion Week

styling-tips-london-fashion-week-how-to-wear-trends

London Fashion Week: de mooiste front row looks van de sterren

LFW front row

Dit zijn de ongeschreven wetten van streetstyle fotografie

PARIS, FRANCE - MARCH 03: (EDITORS NOTE: This image was processed using digital filters) Street style photographers capture a woman during Paris Fashion Week on March 3, 2013 in Paris, France. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)

Zo praat je als een echte fashion insider

Photo: IMAXtree
Street Style during Copenhagen Fashion Week AW 16

Ook online te ontdekken