Hotspots: 10 keer romantisch dineren in Brussel

Geüpdatet op 26 januari 2024 door Lore Ginneberge
Hotspots: 10 keer romantisch dineren in Brussel Alsu Vershinina - unsplash

Een romantisch avondje uit gepland met je long time lover of je eerste date? Een gemoedelijke omgeving, de juiste muziek en verrukkelijke gerechten brengen jou en je geliefde naar hogere sferen. Deze restaurants in Brussel hebben het allemaal:

1. La Bonne Chère

In het knusse La Bonne Chère, verborgen in de Marollen, wacht een sfeer vol intieme gezelligheid. Omgeven door rode bakstenen, fluwelen gordijnen en zacht kaarslicht, biedt deze kleine bistro een persoonlijke en warme eetervaring. Hier vertaalt de jonge chef Alex Sapco elk gerecht in een klein kunstwerk, perfect voor een avond vol culinaire verrassingen in een historische omgeving.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door La Bonne Chere (@labonnechere.be)

Adres: Ons-Heerstraat 19, 1000 Brussel

2. Amen

In het bruisende Elsene biedt Amen een intieme culinaire ervaring waar chef Pascal Devalkeneer's passie voor uiteenlopende cuisines tot leven komt. Dit restaurant, met een stijlvol en minimalistisch decor, nodigt uit tot gezellige en onvergetelijke momenten. Perfect voor een romantisch avondje uit, waarbij elk gerecht en elke wijn zorgvuldig geselecteerd wordt om een gevoel van huiselijke warmte en wereldse verfijning te bieden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMEN (@amenrestaurant)

Adres: Franz Merjaystraat 165, 1050 Elsene

3. Racines

Gaat je hart sneller kloppen van de Italiaanse keuken? Ontdek Racines in Brussel, een charmante Italiaanse kruidenierswinkel en restaurant in de Flagey-wijk. Met verse huisgemaakte pasta's en een selectie van de beste Italiaanse natuurwijnen, is het de ideale setting voor een romantische avond. Hier proef je van de authentieke Italiaanse keuken, geserveerd met liefde door chefs Ugo en Francesco.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Racines Bruxelles (@racines_bruxelles)

Adres: Elsensesteenweg 353, 1050 Elsene

4. Le Wine Bar des Marolles

In een intiem zeventiende-eeuws pand middenin de Marollen vind je dit Brussels pareltje. Sommelier Vincent Thomaes stelt er zijn beste wijnen voor, maar daarnaast is de Wine Bar ook een uiterst sfeervolle bistro. Geniet van een glas biologische wijn bij een zorgvuldig bereid streekgerecht en voel hoe de tijd stilstaat.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Wine Bar des Marolles (@winebardesmarolles) op

Adres: Hoogstraat 198, 1000 Brussel

5. Ma Jolie

Een mooie plek om met je geliefde te ontdekken. Ma Jolie van een Franse topchef ademt een luxueus boudoirsfeertje uit. Met velvet banken, sfeervolle verlichting en huiselijke details zit je hier goed voor urenlang proeven van lokaal bereide gerechten (Van Tricht-kazen en brood van Chez Renard!), nippen van heerlijke cocktails en genieten van...elkaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ma Jolie Brussels (@majoliebrussels) op

Adres: Charleroisesteenweg 175, 1060 Sint-Gillis

6. iOda

Voor een ongedwongen date, is het trendy iOda in Sint-Gillis de perfecte plek. Met een huiselijke sfeer, vintage inrichting en een focus op de plantaardige keuken, belooft dit restaurant een avond zonder pretenties. Chef Cesar Hoed tovert groenten om tot creatieve hoofdgerechten, gegrild tot perfectie. Denk aan prei van de rotisserie, af en toe aangevuld met verrassende zilte toetsen uit de Noordzee. In iOda ervaar je de gezelligheid van een oud café met de verfijning van een topkeuken, ideaal om je vegetarische date mee naartoe te nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door iOda (@ioda.restaurant)

Adres: Overwinningsstraat 23, 1060 Sint-Gillis

7. Les Caves d’Alex

Daal af naar Les Caves d'Alex en kom in een romantische oase terecht met zachte verlichting en bakstenen gewelven. Deze kelder creëert een intieme sfeer met zicht op de wijnvaten, terwijl je op het bord geniet van klassieke Franse gerechten en fijne wijnen. En wanneer de zon schijnt, nodigt de betoverende tuin uit tot een avond onder de sterren, in wat misschien wel de meest feeërieke hoek van Brussel is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Les Caves d'Alex (@les_caves_dalex)

Adres: Eugène Cattoirstraat 14, 1050 Elsene

8. Vertigo

Restaurant Vertigo, genesteld in het hart van Brussel, is een verborgen schat met een rijke geschiedenis. Ooit was het een herberg en cabaret dat werd bezocht door filosofen en kunstenaars. Het herbergt een oude ondergrondse tunnel, een geheime getuigenis van een tijd waarin smokkelaars de stadsbarrière passeerden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@vertigo_brussels)

Vandaag is Vertigo omgetoverd tot een unieke ervaring, een combinatie van kunst en gastronomie. Elke hoek van dit intieme restaurant is ontworpen om de zintuigen te prikkelen. De ingetogen sfeer, zachte verlichting en unieke inrichting nodigen je direct uit om te ontspannen. Op het menu staan gerechten die een gedurfde combinatie zijn van Aziatische en Italiaanse smaken. En dan zijn er de originele cocktails, waardoor deze bar/restaurant perfect is voor een ongedwongen date. Mag de avond blijven duren? Vraag de barmannen naar de geheime toegang tot cocktailbar Jalousy...

Adres: Rollebeekstraat 7, 1000 Brussel

9. Emily

Voor een speciale gelegenheid is er geen betere plaats dan het vernieuwde restaurant Emily. Laat je meevoeren in het barokke interieur, waar elke hoek een verhaal van traditie en passie vertelt. Onder leiding van chef Luca Gaviglio, bekend van Un Altro Mondo, serveert Emily verfijnde Italiaanse gastronomie. Gelegen vlakbij Avenue Louise, biedt dit elegante restaurant verspreid over vier verdiepingen een unieke sfeer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily (@emily.restaurant)

Adres: Abdijstraat 4, 1000 Brussel

10. The Living Resto & Winebar

Een beperkt aantal tafels, een prachtige marmeren bar... dit The Living Resto & Winebar bevindt zich op het charmante Rouppeplein. Het interieur straalt rust uit en de setting is zowaar gemaakt voor een intieme tête-à-tête. Wil je jullie romantische avond verderzetten? Boven het restaurant huist het Pillows Hotel... Need we say more?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Living Brussels (@thelivingrestaurant) op

Adres: Rouppeplein 17, 1000 Brussel