Dit waren alle hoogte- en laagtepunten van de Golden Globes 2017

Het awardseizoen is van start gegaan in Hollywood met de Golden Globes, een uitreiking voor de beste prestaties in TV- en filmland de voorbije twaalf maanden. De Globes staan bekend om hun uitzonderlijke fun gehalte, mede dankzij de liters champagne die er vloeien, en dat bracht ook dit jaar een paar opmerkelijke momenten met zich mee. We zetten ze op een rijtje: 

1. Ryan Reynolds werd kussend betrapt met iemand anders dan Blake Lively...

Hommeles ten huize Reynolds-Lively, want Ryan nam het niet al te nauw met echtelijke trouw tijdens de ceremonie. De Deadpool-ster greep net naast het beeldje van Beste Acteur en zocht daarvoor troost in de armen van... Spiderman acteur Andrew Garfield! Terwijl naamgenoot en echte winnaar Ryan Gosling zich een weg naar het podium baande, vielen Reynolds en Garfield plots al kussend in de achtergrond te spotten. "Bedrogen" Blake Lively, gezeten aan Reynolds andere zijde, lag in een deuk -ze is de kuren van haar man duidelijk al langer gewend.

2. Meryl Streep maakte Trump met de grond gelijk en bracht iedereen aan het huilen

De carrière van Hollywood legende Meryl Streep werd met de Lifestyle Achievement Award bekroond en dat bracht een daverende ontvangstspeech met zich mee. De 67-jarige actrice hield een knallend betoog tegen wereldvreemdheid, schizofrenie en bullebakken en maakte de toekomstige president Trump -zonder zijn naam echter te noemen- met de grond gelijk. "Respectloosheid lokt respectloosheid uit, geweld zet aan tot geweld, en wanneer de machtigsten onder ons hun status misbruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal," klonk het. Ze wees op de kracht van de media én van Hollywood sterren om een alternatieve stem te bieden, en vroeg hen zich niet te laten neerhalen door negatieve gebeurtenissen. Met bevende stem citeerde ze ook haar overleden vriendin Carrie Fischer, de actrice die beroemd werd als Star Wars' prinses Leia: "Gebruik je gebroken hart om kunst te maken." Volg hier haar volledige betoog -en let vooral hoe schattig de andere sterren reageren wanneer ze hen en hun geboorteplekken bij naam noemt:

Auteur Isabelle
Adjunct-Hoofdredactrice en Journalist Mode

Meer lezen

Kris Jenner gaf een decadent kerstfeestje (en Kylie was er niet bij)

Ook online te ontdekken