#streetstyle toppers: 10 Belgische labels die gaan boomen in 2017

Gepubliceerd op 11 januari 2017 door Isabelle
#streetstyle toppers: 10 Belgische labels die gaan boomen in 2017

Modemoois van eigen bodem!

Morobé en O'Rèn zijn ondertussen een vaste waarde bij fashionista's, maar welke labels zullen het in 2017 goed doen in je Instagram feed? Wij gokken dat deze tien een goede portie #streetstyle zullen opleveren:

1/

  1. FACON JACMIN

fac%cc%a7on-jacmn-denim-indigo-one-to-watch

Façon Jacmin is het succesverhaal van Segolène en Alexandra Jacmin en de nieuwe ster in denim land. De Belgische tweelingzussen vertalen hun passie voor de stof naar verrassend originele creaties -vergeet de klassieke broek- in blauw of wit. Doet de naam een belletje rinkelen? Dat kan best zijn: het voorbije jaar toerden ze in een busje doorheen het hele land om de denim love te verspreiden. (Psst: fans kunnen de truck zelf aan huis laten komen!)​ Voorlopig heeft het label nog geen vaste boetiek, maar via de e-shop scoor je snel je favoriete stukken. We zijn trouwens niet de enige liefhebbers: De zusjes Ibeyi, die andere tweeling én bekend van hun muzikale optredens voor Chanel, werden onlangs in indigo uniform gespot. Drie woorden: one to watch! 

ibeyi-fac%cc%a7on-jacmin

2/

2. 4254 

4254-sport-elodie-ouedraogo-olivia-borlee-2

Het was één van dé revelaties van 2016: oud-rensters Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée die met een eigen sportlijn uitpakten. 4252, een verwijzing naar hun persoonlijke looprecords, wist uit de stereotiepe wateren van spandex en schreeuwerige truitjes te blijven en werd een instant hit. Codewoorden? Zwart, wit, heel veel mesh, strakke creaties en een bijzonder begeerlijke oversized bomber uit neopreen. Dit jaar breien de twee een vervolg aan dat succes met een tweede collectie, waarin we alvast heel veel velours en bodysuits terugvinden. Nederlandse topper Doutzen Kroes werd alvast in de collectie gespot, iets zegt ons dat ze lang niet de enige zal zijn in 2017.

4254-sport-elodie-ouedraogo-olivia-borlee-png-1

4254

4254-sport

3/

3. ILKE COP 

Nog eentje om in de gaten te houden: de eigenzinnige urban couture van Ilke Cop. De Belgische ontwerpster lanceerde haar label amper twee seizoenen geleden, maar wist in insider kringen meteen te scoren met haar originele broderies en kleuren. Herinner je je diè dino sweater nog? We hebben hem aan Ilke te danken!

ilke-cop-dino-sweater-elle-be

Dit seizoen komt ze met de She-Atom collectie op de proppen, volledig geïnspireerd op science fiction strips. Een must dus voor al wiens hartje sneller gaat slaan van cyborgs, vliegende dino's, reuze inktvissen en de geopolitiek van verre sterrenstelsels... Leuk extraatje: ecologie en duurzaamheid komen op de eerste plaats bij dit label. Het levert je een hoger prijskaartje op, maar dat is nu eenmaal de prijs van eerlijke én mooie mode!

14x

4/

4. MOSAERT 

Alle ogen op Mosaert, het creatieve platform rond zanger Stromae en zijn vrouw Coralie Barbier. De twee vuurden in het verleden al drie modieuze capsules op je af en herhalen dat ook dit voorjaar. Verwacht je naar goede gewoonte aan levendige prints, uniseks modellen en die heerlijk gesmaakte mix van preppy en urban. Nieuw is dan weer... een eigen schoenenlijn! Het koppel loste deze scoop vorige zomer tijdens een hilarisch interview met ELLE, dit jaar krijgen we eindelijk de resultaten ervan te zien. Bovendien zet Paul Van Haver -Stromaes echte naam- zijn muzikale carrière even on hold om zich volledig op het Mosaert project te kunnen focussen, iets zegt ons dan ook dat er nog meer creatief leuks aan een hoger tempo aan zit te komen dit jaar...

stromae-1024x536-970x508

5/

5. VALENTINE WITMEUR LAB

Valentine Witmeur Lab is het knitwear label van de gelijknamige Brusselse it-girl. Hoewel het nog geen twaalf maanden geleden uit de grond werd gestampt, heeft het haar plaatsje in de ranking van fijn Belgisch breigoed alvast helemaal veroverd. Brede sweaters met opvallende grafische figuren: dat is de handtekening van het label.

maurice-knitwear-made-by-bernadette-wollen-cardigan-breigoed-ln-knits-wol-13

maurice-knitwear-made-by-bernadette-wollen-cardigan-breigoed-ln-knits-wol-14

maurice-knitwear-made-by-bernadette-wollen-cardigan-breigoed-ln-knits-wol-15

6/

6. HAPPY PILLS (JASMIEN WITVROUWEN) 

"Mermaid hair, don't care:" er zijn zo van die dagen dat het je allemaal gestolen kan worden en dan springt Jasmien Witvrouwen in de bres. De Belgische ontwerpster kampt met de chronische ziekte van Crohn en ontwikkelde als reactie daarop een juwelenlijn die happy thoughts hoog in het vaandel draagt. Ringen, hangers en oorbellen met grappige quotes en absurde figuren toveren instant een glimlach op je gezicht. Onze favoriet? De Mermaid Hair oorringen, al valt er ook heel wat te zeggen voor het Slow Motion paar, of het setje Zomerliefde, of of of... Een optimistisch detail, dat de komende twaalf maanden niet uit je Instagram feed mag ontbreken!

mermaid_hair_web

hold_your_horses_web

every_summer_zilver_web

Hebben? Shop je favoriete quote via Happy Pills.

7/

7. LENNY LELEU 

Leuke verrassing in 2016: de Belgische ontwerpster Lenny Leleu, bekend om haar bloedmooie badpakken, pakte uit met een couture sportcollectie. Lycra versus satijn, sportbeha's versus harembroeken, sneakers versus platformschoenen. Een vreemde, maar wel heel erg gesmaakte mix: dat is Fifteen Love in een notendop! De lijn werd op een tennisveld in het midden van een balzaal (!) wereldkundig gemaakt, wat de filosofie ervan nog maar eens illustreert. Mooi, maar moeilijk draagbaar? De styling lijkt op het eerste gezicht wat ingewikkeld, maar de stukken afzonderlijk vormen absoluut geen probleem -ook niet voor athleisure beginners... Shop snel via Lenny Leleu de sportoutfit die al je goede voornemens dit jaar eindelijk waarmaakt!

14463196_10154012371535669_1363267668608708896_n

14494816_10154012371435669_6267019618882237586_n

8/

8. TIROIR DE LOU

Dromerige juwelen met gigantisch hoog Pinterest gehalte scoor je in 2017 bij Tiroir de Lou. Ontwerpster Stéphanie Dezangré laat zich inspireren door de kleinste dingen des levens -een blad, een druppel, een stukje stof- en vormt die om tot prachtige juwelen in zilver en edelmetalen. Niet voor fantasieloze zieltjes, wel ideaal voor zomerse dromen.

img_4921_ml

tiroir-de-lou-2016-04-10_4_sur_5

tiroir-de-lou-2016-04-10_21_sur_40

img_5569-2_ml

9/

9. JULIA JUNE 

Vorige zomer met veel kabaal ten tonele verschenen: Julia June! Het label staat voor romantische ontwerpen, veel volume en een interessante materialenmix. Wij houden van de vrouwelijke, doch avontuurlijke mix -alsof je besloot de wereld rond te skaten in het slaaphemd van je extreem hippe overgrootmoeder. Kan je een beetje volgen...?

fifth_row_left_side__kopie

586a2c42bf31a

586a2c7210993

10/

10. JONHY BE GOOD 

Hoe nog een originele twist op het witte hemd brengen in 2017? Door het tatoeëren! Illustrator Axelle Zwartjes pakt de modeklassieker aan met naald en inkt. Het resultaat: hemden met "getatoeëerde" slagzinnen die opvallend melodramatisch klinken. "Love me tender", "don't look back", "kiss & tell": lovesickness vormden de inspiratiebron van deze eerste collectie. Misschien kunnen zwoele zomerflings inspiratie bieden voor volgend seizoen? Hoe dan ook, een mooi en poëtisch concept!

rsz_dsc_3310_1024x1024

johnybegoodcover-970x508

rsz_dsc_3377_1024x1024