Dit zijn de beste hydraterende gezichtsmaskers voor een droge huid

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Dit zijn de beste hydraterende gezichtsmaskers voor een droge huidShutterstock

Van het ene masker naar het andere.... Al zijn dit soort gezichtsmaskers wél goed voor een droge huid!

Welke ingrediënten moet mijn gezichtsmasker bevatten?

Er zijn slechts een handvol ingrediënten die écht helpen om je huid te hydrateren. Ga op zoek naar maskers op basis van hyaluronzuur, glycerine en vitamine E. Wie tegelijkertijd fijne lijntjes of rimpels wilt aanpakken gaat voor een masker met collageen. Houd je het liefst all natural? Zoek naar aloë vera, calendula en jojobaolie op de ingrediëntenlijst.

1. Hydraterende gezichtsmaskers voor een gevoelige huid

Niet alle verzorgingsproducten zijn aangepast aan een gevoelig velletje, zo kunnen alcohol, en actieve ingrediënten als retinol en vitamine C mogelijk voor irritatie zorgen. Zoek je heil in natuurlijke en kalmerende ingrediënten die zelfs de meest gevoelige huid verlossen van droge plekjes.

The Body Shop Instant Soothing Mask

Dit masker bevat het beste uit de natuur: amandel en haver, beide van biologische oorsprong, en aloë vera en sheaboter om de formule extra romig en hydraterend te maken.

the body shop gezichtsmasker droge huid
Instant Soothing Mask, The Body Shop, €20

Shop hier

Kiehl’s Soothing Hydration Masque

Leg je gevoelige huid in de watten met dit kalmerende gezichtsmasker vol natuurlijke ingrediënten. Calendula en aloë vera staan bekend om hun voedende werking, waardoor je gelaat er achteraf een pak frisser en gezonder uitziet.

kiehl's masker
Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque, Kiehl's , €50,16

Shop hier

2. Voedende maskers voor de mature huid

Wanneer je ouder wordt maakt je huid steeds minder hydraterende oliën aan, het is dus niet zo gek dat je gezicht plots droger aanvoelt. Maskers die tegelijkertijd tekenen van ouderdom aanpakken en zorgen voor een welkome hydratatieboost zijn de ideale oplossing. Breng achteraf steeds je gewone dag- of nachtcrème aan, dit versterkt het effect en houd de hydratatie beter vast.

Peter Thomas Roth Bubble Mask

Dit innovatieve masker is als een glas - of liever wolkjes - water voor je huid. Na enkele minuten uitsmeren verandert dit 'cloud' masker in licht schuimende bubbels die je gelaat doordrenken met vocht.

gezichtsmasker peter thomas roth
Water Drench Micro-Bubbling Cloud Mask, Peter Thomas Roth, €48

Shop hier

Oskia Renaissance Mask

Een gezichtsmasker dat al meerdere prijzen in de wacht sleepte, vooral dankzij de krachtige mix van hydraterende en anti-aging ingrediënten. Fruitzuren versnellen de celvernieuwing, terwijl Zwitserse tuinkers lipozomen de melanineproductie vermindert. Om ook je zintuigen te verwennen werden roos en kamille toegevoegd, klaar om je een babyvelletje te bezorgen.

oksia gezichtsmasker
Renaissance Mask, Oskia, €64,45

Shop hier

3. Overnight gezichtsmaskers voor de extreem droge huid

SOS gedehydrateerde huid! Velletjes die er erg aan toe zijn kan je verzorgen met overnight gezichtsmaskers. De term schoonheidsslaapje mag je hierbij best letterlijk nemen, want dankzij de ingrediënten die de hele nacht kunnen inwerken word je wakker met een stralend gelaat.

Nuxe Crème Fraiche gezichtsmasker

 

nuxe crème fraiche gezichtsmasker droge huid
Crème Fraîche de beauté, Nuxe, €22,23

Shop hier

Origins Drink Up Intensive Overnight Mask

Nog zo'n topproduct vol natuurlijke ingrediënten is deze Drink Up Intensive van Origins. Het steringrediënt is avocado, verrijkt met een gepatenteerde hydratatieformule op basis van gletsjerwater.

origins gezichtsmasker droge huid
Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask, Origins, €23,50

Shop hier

4. Snelle sheetmasks voor een hydratatieboost

Heel erg nood aan een verkwikkende boost maar iets minder tijd? Deze gezichtsmaskers beloven een maximaal effect in slechts enkele minuten.

Garnier Nutri Bomb Tissue Mask

Trek een kwartiertje uit net voor een belangrijke dag of net voor het slapengaan, je huid zal je dankbaar zijn! Dit sheetmask bevat kokosmelk en hyaluronzuur en belooft een intense glow in no-time. Tip: masseer het achtergebleven serum goed in voor een optimaal resultaat.

garnier maskers droge huid
Nutri Bomb Milky Tissue Mask, Garnier, €3,19

Shop hier

Neutrogena Hydro Boost Recovery Mask

Dit is er eentje voor bezige bijen en no-nonsense chicks, want Neutrogena belooft met dit sheetmask het equivalent van een hele maand serum smeren - en dat in 15 minuten. Waarom zou je iets moeilijk maken als het ook makkelijk kan, toch?

hydraterend masker neutrogena
Hydro Boost Hydrogel recovery mask, Neutrogena, €3,99

Shop hier