Getest: kuren in Bretagne

Geüpdatet op 7 oktober 2017 door Natalia Tjurina
Getest: kuren in Bretagne

Redactrice Natalia testte Miramar La Cigale Hôtel Thalasso & Spa in het Bretoense Arzon uit.

Wanneer onze trein aankomt in Vannes zijn we al behoorlijk uitgeput van de lange rit. Niet veel later rijdt onze chauffeur het charmante Arzon binnen en zijn we die vermoeidheid al vergeten. Het zachte kleurenpalet, schattige strandhuisjes en weelderige bloemenperkjes brengen ons meteen in de vakantiestemming. Miramar La Cigale heeft de look en feel van een luxe cruiseschip. Dat merk je niet alleen aan het opvallende design en interieur, maar ook aan z’n cliënteel. Tijdens onze rondleiding lopen we heel wat Parijzenaren tegen het lijf die hier ’s weekends komen uitblazen en spotten we Russische koppels die er naar verluid soms wekenlang verblijven. Wanneer het sportseizoen eraan komt, krijgt het hotel ook topatleten over de vloer. We blazen nog even uit in onze lichtrijke suite/kajuit vooraleer we de spa induiken. Het zeewaterzwembad en de hammam is toegankelijk voor alle gasten, de cabines zijn gereserveerd voor privébehandelingen. Naast de klassieke schoonheidsbehandelingen, biedt het hotel massages, bewegingssessies en thalasso behandelingen op basis van spirulina. Kies voor een vooropgesteld programma of maak er een op maat van jouw voorkeuren. Mijn reisgezel gaat voor een verjongende Japanse Kobido gezichtsmassage en een gezichtsbehandeling en lichaamspakking met spirulina, een zee-alg gekend om z’n voedende en verkwikkende werking.

Spa Bretagne 3

Ik kies voor een actiever plan: pilates, aquabiking en een dynamische douche waarbij mijn hele lichaam onder vuur genomen wordt door een krachtige zeewaterstraal, uitstekend voor de afbraak van vetcellen en een betere doorbloeding. Mijn spieren gloeien nog heerlijk na wanneer we ’s avonds aan tafel schuiven, mijn zus ziet er prompt tien jaar jonger uit. We kiezen voor het ‘Equilibre’ menu, een licht viergangenmenu barstensvol smaak en met een minimum aan calorieën. Ook het ontbijt biedt tal van gezonde opties voor wie wil detoxen of afvallen met verse fruit- en groentesappen, glutenvrij brood en een chef die à la minute omeletten voor je bakt. Voor de lunch besluiten we all out te gaan en schuiven we aan voor een uitbundig zeevruchtenbuffet met oesters, kingkrab, zalm en garnalen à volonté. We maken onze uitspattingen later goed met een zweetsessie in de fitnessruimte – avec zeezicht – en een tochtje naar de haven van Crouesty. Die ligt op wandelafstand en biedt mooie uitzichten op de Golf van Morbihan. Onderweg passeren we tal van gezellige brasserietjes, crêperies en boetiekjes waar je klassieke marinières en stijlvolle zomerhoeden op de kop kunt tikken. Er is ook heel wat te verkennen in de wijdere regio: het natuurreservaat van Séné ligt vlakbij, net als het dierenpark van Branféré en het kasteel van Suscino. Wie het plannen liever aan anderen overlaat, kan diverse excursies in het hotel boeken. De tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt en voor we het weten, moeten we alweer uitchecken. Alsof we moeten ontwaken uit een heerlijke droom. Ach, laat ons nog even snoozen, toe?

Spa Bretagne 2

Miramar La Cigale Hôtel Thalasso & Spa, Port du Crouesty, Route du Petit Mont, 56640 Arzon, Frankrijk, miramar-lacigale.com. Overnachten kan vanaf 176 euro per nacht, voor 260 euro geniet je van een complete thalasso ervaring met o.a. een massage naar keuze, een velour wrap, lunch en toegang tot de Ocean Spa en hammam. Check de website voor een compleet overzicht van de beschikbare programma’s en prijzen.

(Natalia Tjurina)

Spa Bretagne 1

Voor meer info, ga snel naar France.fr