5 kapsels waarmee je kan zwemmen

Geüpdatet op 23 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
5 kapsels waarmee je kan zwemmen Launchmetrics Spotlight

Een verfrissende duik in het zwembad of de zee kan heerlijk zijn, maar je haren ontwarren achteraf is dat meestal niet. Wij lijsten vijf kapsels op waarmee je zorgeloos kan zwemmen.

Een verfrissende duik? Graag. Maar droog en stijf haar vol stroppen? Liever niet. Het is niet altijd makkelijk te bedenken hoe je je haar kan beschermen tegen de zon en het water en er tegelijk stijlvol uit kan zien. Wij lijsten vijf kapsels op die ideaal zijn voor een dag aan het zwembad of aan zee.

1. Vissengraatvlecht

Een vlecht is perfect om je haren in bedwang te houden. Het kapsel voorkomt klitten, waardoor de kans op schade aan je haar door het zee- of zwembadwater beperkt is. Bovendien houdt het vervelende haren uit je gezicht. Voor een extra beachy look kies je best voor een vissengraat vlecht.

2. Bubbel paardenstaart

Een bubbel paardenstaart is het ideale zwemkapsel voor een modieuze look. Om het kapsel te creëren breng je extra rekkers aan over de lengte van je haar. Dat zorgt ervoor dat je haar minder snel in de knoop raakt. De hoge paardenstaart is bovendien luchtig, doordat hij je haren uit je nek houdt.

3. Hoge knot

Een hoge knot is een handig en snel kapsel om te zwemmen. Het is een ideale manier om je haar droog te houden in het zwembad of de zee (tenzij jouw vrienden grappig willen zijn en je helemaal nat plonsen). Je kan je hoge knot verstevigen door hem onderaan in te vlechten.

4. Zomers sjaaltje

Als je jouw haar wil beschermen tegen de zon en het water, is een kapsel met een zomers sjaaltje wat je zoekt. Bind het sjaaltje rond je hoofd zodat het zon en water tegenhoudt en tegelijk voorkomt dat er lokken in je gezicht vallen. Zomersjaaltjes bestaan in alle maten en kleuren. Je kan ze dus aanpassen aan je haarlengte en je bikini of badpak.

5. Dubbele ingevlochten vlecht

Een dubbel ingevlochten vlecht is een zeer stevig zwemkapsel. En het is nog mooi ook. Vlecht twee vlechten in rondom je hoofd en houd ze op hun plaats met enkele speldjes. Het luchtige kapsel voorkomt dat je lokken in de war raken en blijft de hele dag zitten.

Onze favoriete producten voor een perfect zwemkapsel

Zonnebescherming spray

Deze leave-in haarspray voedt je haar en beschermt het tegen de zon. Je haar zal minder snel uitdrogen en verbleken.

Zonnespray balmain
Sun Protection Spray, Balmain

Shop hier

Fleurig sjaaltje

Dit fleurig sjaaltje past dankzij zijn neutrale kleur bij elke outfit. De dunne stof beschermt je haar, maar is zodanig luchtig dat het je hoofd niet extra opwarmt.

Haarsjaal zwemkapsel
Sjaal met print, NA-KD

Shop hier

Verzorgend haarmasker

Dit haarmasker is speciaal ontwikkeld voor haar dat is blootgesteld aan schadelijke invloeden van zon, zout,- en chloorwater. Het hydrateert en herstelt het haar.

Haarmasker zomer
Sun Reflects 60 Seconds Treatment, 200ml, Goldwell

Shop hier

Waterproof scrunchie

Deze scrunchie is gemaakt van badpakkenstof en is dus ideaal voor je zwemkapsel. De waterproof scrunchies bestaan in verschillende kleuren waardoor je ze kan laten matchen met je bikini of badpak.

Waterproof scrunchie zwemkapsel
Sprunchie Swim With MI, Invisibobble

Shop hier

Verfrissende detox spray

Deze spray is ideaal om de geur van zwembad- of zeewater uit je haar te verwijderen. Bovendien zorgt ze voor een verfrissend gevoel en laat ze je haar glanzen.

Detox haarspray zwemkapsel
Verfrissende Spray tegen geurtjes, Yves Rocher

Shop hier

LEES OOK: Dit zijn de mooiste trends voor bikini's en badpakken in 2023