Kerst: 10 originele cadeaus voor mannen

Gepubliceerd op 24 november 2023 door Sam Vandenbosch
Kerst: 10 originele cadeaus voor mannen Bron: Unsplash

Dit jaar overtreffen we onszelf: geen herensokken of parfum onder de kerstboom. Met deze originele cadeaus doe je alle mannen plezier.

Als vrouw is het niet altijd even gemakkelijk om een cadeautje te kopen voor een man. Vaak gaan we uit frustratie voor kousen of dat zoveelste barbecue-boek. Geen vrees, want de ELLE-redactie zat dit jaar boordevol inspiratie. Met deze cadeaus maak jij de mannen in je leven deze kerst éxtra gelukkig.

10 originele cadeaus voor de mannen in je leven

1. Een T-shirt van Arte Antwerp

Een oversized T-shirt met grafische print én van een Antwerps cult-merk? De weg naar het hart van elk modieus man.

arte antwerp cadeau t-shirt mannen
Tommy Back Multi T-shirt, Arte, €65

Shop hier

2. De trending sneakers van Saucony

Dé schoen van het moment. Voor de lancering van de ProGrid Omni 9 Crystal Cave liet Saucony zich inspireren door de natuurlijke omgeving van Kutztown, Pennsylvania waar het merk 125 jaar geleden zijn oorsprong vond. De funky sneaker laat zich het best omschrijven als retro-tech met een parelmoeren glans en is speciaal ontworpen om een betoverend kristaleffect te creëren, met een open mesh basis die van kleur verandert onder invloed van de lichtinval.

saucony originele cadeaus mannen kerst
Progrid Omni 9 Crystal Cave, Saucony Originals, €190

Shop hier

3. Een mannenhorloge van Omega

In een kleurrijk palet van wit, groen, blauw en goud straalt de feestcollectie van Omega als een ware blikvanger. Met trots presenteert het Zwitserse horlogemerk een unieke verzameling iconische modellen, waaronder De Ville Prestige, Aqua Terra Shades, Speedmaster en Seamaster. Deze horloges belichamen stuk voor stuk de tijdloze elegantie en technische perfectie waar het merk al zolang bekend om staat.

omega originele cadeaus mannen kerst
Speedmaster Moonphase, OMEGA, prijs op aanvraag

Kijk hier

4. Weekendje weg voor twee

Boetiekhotel FRANQ en schoonheidssalon COCON bundelden dit najaar hun krachten om een ultieme luxe-ervaring te bieden in hartje Antwerpen. Naast een verblijf in hotel FRANQ en culinaire verwennerij in het gelijknamige restaurant, kunnen gasten nu ook genieten van de verkwikkende behandelingen en massages bij COCON. Het exclusieve salon ligt op slechts 10 minuten wandelen van het hotel vandaan, waardoor jij maar even de gezelligheid en de sfeer van het mooie hotel hoeft te verlaten. Het ideale cadeau dus als je een uitje voor jullie twee wil plannen vol met luxe en ontspanning tijdens die kille wintermaanden.

Franq hotel spa Antwerpen cadeau
Escaping Retreat, overnachting met ontbijt hotel FRANQ / SPA treatment COCON, vanaf €469 voor 2 personen

Reserveer hier

5. Een geurtje van David Beckham

De authenticiteit en het zelfvertrouwen van David Beckham zijn de inspiratie achter zijn blijvend succesvolle geurlijn Instinct, die nu ook in België verkrijgbaar is. De levendige geur bevat een heldere noot van bergamot, de kruidige warmte van kardemom aangevuld met de aardse tonen van patchoeli.

Instinct, David Beckham, €17

Shop hier

6. Wijn van Rosemary Antwerp

Rosemary Antwerp, de concept store gelegen in de Kloosterstraat is een cultural hub opgericht door drie jonge gamechangersNaast hun winkelconcept, waar je terecht kunt voor een fijne selectie van kleding, accessoires, meubels, kunst, schoenen en boeken, lanceren ze nu ook hun eerste eigen wijn. De Rosemary Chardonnay uit Languedoc heeft een delicate, boterachtige neus met een zacht mondgevoel en een fruitige afdronk met aroma's van peer en frisse citrusvruchten. Makkelijk drinkbaar, mooi voor onder de boom en meteen fantastisch als aperitief

Wijn kerstcadeaus voor mannen
Rosemary Chardonnay, Rosemary Antwerp enkel in de winkel te verkrijgen, €18 per fles

7. Sjaal met een verhaal van Wolvis

Wolvis ontwierp samen met beeldend kunstenaar en schrijver Maarten Inghels vier "magische" sjaals. Maarten verwerkte spreuken uit middeleeuwse grimoires in olieverf tekeningen, die op hun beurt werden vertaald naar de sjaals. De royale lengte en breedte maken verschillende stylingopties mogelijk, of de sjaal nu warm om de nek gedragen wordt of nonchalant gedrapeerd over de schouders. Beschikbaar in rood, blauw, groen en wit.

originele cadeaus mannen kerst hem
Rode sjaal, Wolvis x Maarten Inghels, €135

Shop hier

8. Mannen-oorbel anno 2023 van Line Vanden Bogaerde

Deze oorstekers met witte zoetwaterparel zijn per stuk verkrijgbaar, zodat ook hìj ze modieus kan dragen. Voor haar feestelijke 'Kaviar' collectie legde Line Vanden Bogaerde de nadruk op de natuurelementen als ode aan een leven vol geluk, genot en kracht.

originele cadeaus mannen kerst hem
Zilveren Summer Kaviar oorstekers met parel, Line Vanden Bogaerde, €125

Shop hier

9. Belgische skincare van Cent Pur Cent

Ontdek de alles-in-één verzorgingstas voor mannen van Cent Pur Cent, met een verfrissende Body & Face Wash om te reinigen, een hydraterende Face Cream voor dagelijkse verzorging en een revitaliserende Eye Cream om vermoeidheid te bestrijden. Met slechts 4 makkelijke producten in een handige gentlebag, is deze set no-nonsense, eenvoudig én effectief.

originele cadeaus mannen kerst hem
Beauty bag Homme Collection, Cent Pur Cent, €99,99

Shop hier

10. Limited Edition Bulldog Gin

Bulldog Gin, het merk dat bekend staat om zijn ongeëvenaarde combinatie van traditioneel vakmanschap met moderne verfijning, introduceert dit najaar een prachtige limited edition van hun iconische zwarte fles. Terwijl de essentie van de gin onveranderd blijft - een harmonieuze mix van 12 zorgvuldig geselecteerde botanicals - zorgt het nieuwe jasje voor een gedurfde toevoeging aan zijn drankenkast. Het perfecte eindejaarscadeau voor de gin-kenner. ​ ​

originele cadeaus kerst hem
BULLDOG limited edition, Bulldog Gin, €30,45

Shop hier